Dato:
25. okt 2021
Titel:

Musikskolen og Ungdomskolen starter ny Ungecamp

Tekst:

Flere end 20 unge har i efterårsferien været samlet til en helt ny Ungecamp arrangeret af Vejen Ungdomsskole og Vejen Musikskole. På campen var der fokus på fællesskab og fordybelse i enten musik, design eller e-sport. 


Et friskt, elektronisk beat strømmer ud af et par højtalere. Foran dem sidder 12-årige Lukas Bøje med blikket skiftevis rettet mod et musikprogram på computerskærmen og en lysende plade på bordet. Han trykker rytmisk på pladen og lyden af trommer dukker op på computeren. Han er i gang med at kreere sit eget stykke musik helt fra bunden, skabt af elektroniske instrumenter på computeren - også kaldet elektronisk musik. 
“Og man kan lave alt,” forklarer han. 


Lukas og flere end 20 andre unge deltager på den helt nye Ungecamp i efterårsferien på Askov Højskole. Det er et nyt 3-dags event målrettet 12-16 årige, som er arrangeret af Vejen Ungdomsskole og Vejen Musikskole. 


“Jeg er taget med, fordi jeg gerne vil prøve at lave elektronisk musik,” fortæller Lukas. For blot et døgns tid siden anede han ikke, hvordan han skulle gøre det, men han har hurtigt suget viden til sig. At lære noget nyt og møde nye venner har tiltrukket unge fra hele kommunen. 


Formålet med Ungecampen er netop at lave et sjovt tilbud i efterårsferien, hvor de unge både har mulighed for at lære andre jævnaldrende at kende og samtidig dykke ned i nye interesser. Så på campen har de på forhånd enten meldt sig til e-sport, design, elektronisk musik eller band, som de bruger en stor del af dagene på at fordybe sig i. 


Der bliver arbejdet koncentreret over hele linjen. Hos e-sport ænser de unge næsten ikke, at nogen træder ind i rummet. Blikket er fokuseret på skærmen foran dem, og de unge e-sportspillere kigger kun op, når deres unge underviser deler tips og tricks, eller de skal skal koordinere deres gruppeindsats inde i spillet. Hos design har pigerne travlt med at sy genbrugstøj om til nye, kreative og unikke blazere og bukser. Hos bandet er der godt gang i både trommer, el-guitar og klaver. Overraskende nok vidste deltagerne faktisk ikke, hvordan man spillede på instrumenterne, før de mødte op. 


Tilbage hos den elektroniske musik har Lukas og de øvrige deltagere løsrevet sig fra musikproduktionen. Det er nogle rigtig gode dage på campen, er de enige om. Det eneste, der er galt, er antallet af pauser. Der er alt for mange, lyder det samstemmende fra de nyslåede musikkkreatørere, mens de utålmodigt venter på, at en kort pause efter 1,5 times undervisning snart lakker mod enden.